Кабмін може дозволити відкрити всі КПВВ на Донбасі

Читать на русском
Кабмін 12 червня може зібратися на позачергове засідання, на якому дозволить відкрити всі пункти пропуску.

У п'ятницю, 12 червня, Кабмін попередньо збереться на позачергове засідання для розгляду можливості відкриття всіх КПВВ на Донбасі в звичайному режимі.

Про це повідомив журналіст, член української делегації в ТКГ з питань Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

Участь журналістів у переговорах ТКГ: чи зміниться Мінський форматУчасть журналістів зі Сходу України в переговорах ТКГ в якості представників ОРДЛО позитивно вплине на процес, вважає експерт

«Отже, на цю п'ятницю попередньо заплановано позачергове засідання Кабміну, на якому буде розглянуто питання відкриття в адаптивному режимі (тобто залежно від епідситуації в конкретному районі та області) всіх КПВВ на Донбасі. Причому не на кілька годин, як 10 червня ми відкрили два своїх КПВВ, а на повний світловий день – з 6:00 до 21:00. Якщо таке рішення буде схвалено, то КПВВ відкриються вже наступного тижня», – написав Гармаш.

За його словами, про це він дізнався під час роботи гуманітарної підгрупи ТКГ.

«Правда, представники Росії з ОРДЛО заявили, що випустити-то вони випустять усіх, але назад ці люди зможуть повернутися тільки за списками, щоб потім відстежити їх дотримання застережень», – зазначив Гармаш.

Нагадаємо, до роботи ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі вперше в складі української делегації залучили представників ОРДЛО. Усього чотири людини, серед яких журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський.

Як повідомлялося, із 10 червня на Донбасі запрацювала частина КПВВ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: