Які найгучніші правопорушення скоїли поліцейські за останні три роки

Читать на русском

Під арешт на два місяці взяли обох оперуповноважених Кагарлицького відділу поліції (Київська область), яких підозрюють у катуванні та зґвалтуванні 26-річної дівчини, а також катуванні чоловіка. Мабуть, щоб запобігти повторенню Врадіївки, Кагарлицький відділ поліції розформували, все його керівництво відсторонили від виконання службових обов’язків. Також відсторонили й начальника Обухівського райвідділу поліції. «Слово і діло» зібрало найбільш резонансні злочини, до яких були причетні поліцейські, за останні три роки й подивилося, чим завершилися розслідування цих правопорушень.

Нагадаємо, що 25 травня оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка (за іншою інформацією, жінку підозрювали у крадіжці): вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою, після чого кілька разів зґвалтував потерпілу.

Також правоохоронці ставили на коліна чоловіка, який перебував у відділенні, били по голові дубинками, погрожували зґвалтувати, надягали протигаз та стріляли із пістолета над головою.

Зареєстроване кримінальне провадження за статтями «Зґвалтування», «Катування», «Перевищення службових повноважень». Слідство триває.

11 червня 2019 року у Вінниці поліцейський вдарив на вулиці Олександра Комарніцького, соратника політика Анатолія Гриценка. У поліції пояснили, що Комарницький відмовився бути понятим під час затримання чоловіка, у якого було виявлено гранату РГД-5 із запалом. Під час словесної перепалки поліцейський штовхнув Комарницького, той впав та вдарився головою об асфальт. Потерпілий впав в кому, а пізніше помер.

У ДБР повідомляли, що слідчими проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби. Згодом у провадженні змінили кваліфікацію на перевищення влади або службових повноважень. Поки тривало слідство, поліцейський знаходився під домашнім арештом.

Наразі справу передано до суду, поліцейському загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

20 грудня 2018 року в Києві на станції метро «Політехнічний інститут» поліцейські затримали чотирьох жінок, завели у робоче приміщення метрополітену, роздягли, погрожували зґвалтувати, а потім побили їх поліцейськими кийками. Адвокатка жінок стверджувала, що дві жінки були вагітні, після побиття в однієї була загроза викидня.

Відомості про вчинення злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За словами адвокатки потерпілих подальші коментарі жінки не надавали в інтересах слідства.

Раніше «Слово і діло» писало про найгучніші випадки незаконного використання зброї поліцейськими.

Також ми писали, які українські політики загинули від вогнепальної зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: