В Амстердамі люди вийшли на вулиці на підтримку протестів у США

Читать на русском
Протести у США. У столиці Нідерландів, Амстердамі,  кілька тисяч людей вийшли до центру міста, щоб підтримати демонстрантів у США.

У столиці Нідерландів кілька тисяч людей вийшли до центру міста, щоб підтримати демонстрантів у США.

За словами організаторів, вони виступають проти жорсткості поліції в Сполучених Штатах і Європі щодо чорношкірих, пише NOS.

Трамп назвав «внутрішнім тероризмом» масові протести в СШАМасові заворушення в США не є мирними демонстраціями, а актами внутрішнього тероризму, заявив президент США Дональд Трамп.

Як повідомляється, організаторами масових зібрань в Амстердамі є Kick Out Zwarte Piet у співпраці з групою Black Queer & Trans Resistance NL. Вони зібрали людей ыз метою підтримати протести в США, які виникли після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, затриманого поліцією. Організатори підкреслюють, що расистське насильство щодо чорношкірих є також проблемою в Нідерландах і в Європі.

Такі масові зібрання спричинили критику з боку політиків та чиновників, оскільки протести можуть призвести до нового спалаху поширення коронавірусу. Зокрема, демонстранти, більшість з яких були в масках, спочатку намагалися триматися рекомендованої відстані один від одного, але через великий потік людей соціальне дистанціювання зникло.

За словами представника муніципалітету Амстердама, нікого з протестувальників не штрафували за порушення правил.

Нагадаємо, протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: