У США під час протестів напали на українську журналістку

Читать на русском
В американському місті Санта-Моніка під час протестів було скоєно напад на українську журналістку Христину Шевченко одним з демонстрантів.

В американському місті Санта-Моніка під час протестів було скоєно напад на українську журналістку Христину Шевченко одним з демонстрантів. Вона знімала сюжет для програми chastime, що виходить на «Голосі Америки».

Про це, у вівторок, 2 червня, повідомила сама Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, демонстрант вдарив її кулаком в голову під час зйомки. Після цього він хотів відібрати камеру. Його вдалося зняти на відео.

«Близько 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім'я. Я втратила свідомість на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса і мені вдалося встати на одну ногу», - повідомила вона.

Також, їй вдалося дістатися до машини, а згодом медики діагностували у неї перелом двох пальців на нозі і легку травму голови.

Нагадаємо, протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: