У Конгрес США внесли законопроєкт про обмеження повноважень поліції

Читать на русском
Демократи конгресу США оприлюднили законопроєкт про масштабну реформу поліції на тлі протестів, що спалахнули по всій країні через загибель афроамериканця
при затриманні.

Демократи конгресу США оприлюднили законопроєкт про масштабну реформу поліції на тлі протестів, що спалахнули по всій країні через загибель афроамериканця при затриманні.

Про це повідомляє The Hil у понеділок, 8 червня.

«Проект закону про правосуддя в поліції, запропонований лідерами Чорного кокуса Конгресу, передбачає стримування застосування надмірної сили з боку правоохоронців, зокрема, насильства, спрямованого проти чорношкірих та інших меншин», - сказано в публікації.

Зокрема, законопроєкт встановлює заборону на федеральному рівні на застосування задушливих прийомів, ліквідує правовий захист поліції від судових позовів, вводить мандат на використання натільних телекамер поліцейських по всій країні, забороняє поліції носіння зброї, яка зазвичай використовується у військах, і створює базу даних, що розкриває імена поліцейських, які зловживають повноваженнями.

Лідери демократів у Конгресі визначили реформи поліції як важливий і давно назрілий засіб проти расової несправедливості.

Нагадаємо, в США тривають протести через загибель в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда в ході затримання поліцією.

У низці міст акції переросли в безлади, акти вандалізму, підпали і грабунки. Вони супроводжувалися зіткненнями з силовиками. З обох сторін є жертви і численні постраждалі.

Раніше повідомлялося, що в США під час протестів напали на українську журналістку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: