ВАКС закрив частину справи Держінвестпроєкту

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката та прокурора про закриття частини справи державного інвестиційного агентства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження про заволодіння 259,2 млн грн Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України в частині обвинувачення у фіктивному підприємництві.

Таке рішення 28 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час підготовчого засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар і захисник одного з обвинувачених подали клопотання про закриття справи в частині фіктивного підприємництва. Вони мотивували свої клопотання тим, що Верховна рада скасувала ст. 205 Кримінального кодексу України, тобто фіктивне підприємництво. Судді клопотання задовольнили.

Як відомо, 20 травня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу Держінвестпроекту до Солом'янського суду. Пізніше справа опинилася у ВАКС. У цій справі обвинуваченими є наступні особи: водій екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва Сергій Лідов, Андрій Стельмах (керівник фірм з ознаками фіктивності), Андрій Леміш (екс-голови інвестиційного комітету Держінвесткомпанії), Сергій Моісеєнко (ще один водій Каськіва), Вадим Бей (екс-працівник Держінвестпроекту), екс-заступник Каськіва Сергій Шут, Руслан Усов (водій Шута), двоюрідний брат Каськіва Олександр Матковський та екс-директор Держінвесткомпанії Юрій Лутак.

Нагадаємо, НАБУ і САП також заочно повідомили про підозру рідному братові Каськіва Олександру. Нещодавно суд скасував його заочний арешт, а також відмовився взяти його під варту знову. Раніше Інтерпол оголосив рідного брата Каськіва в розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції. Проте у зв'язку зі скасування заочного арешт його можуть прибрати з реєстру Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: