САП скерувала до суду справу Держінвестпроекту

Читать на русском
Прокурорами САП затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення службовців Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Прокурорами САП затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення службовців Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, ДП «Державна інвестиційна компанія» та інших осіб у розкраданні майже 260 млн гривень, призначених для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба САП.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що ряд осіб, з числа службовців Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, ДП «Державна інвестиційна компанія» та інших в кінці 2011 року зорганізувавшись в злочинну організацію, до якої долучили ще ряд осіб з метою вчинення особливо тяжких злочинів, вчинили упродовж 2011 – 2014 років заволодіння коштами, призначеними для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022» в загальній сумі 259,2 млн грн.

Одночасно цими особами здійснено легалізацію (відмивання) доходів, отриманих у злочинний спосіб, шляхом перерахування їх на рахунки підприємств-нерезидентів та через ланцюжок підприємств-«транзитерів», відкритих в офшорах на рахунки підконтрольних їм підприємств.

Наразі вказаним особам висунуто остаточне обвинувачення за ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів, керівництво такою організацією, участь у ній та у злочинах, вчинюваних такою організацією), ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем), ч. 2 ст. 205 КК України (придбання та створення суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великому розмірі).

На сьогодні досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт стосовно 9 осіб скеровано до Соломʼянського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Зауважимо, що в ході досудового розслідування за клопотанням прокурорів САП накладено арешт на майно підозрюваних на орієнтовну суму 89 млн грн.

Матеріали щодо інших організаторів та співучасників кримінальних правопорушень, в т.ч. тих, які на цей час перебувають у розшуку, виділено в окремі провадження, досудове розслідування в яких триває.

Нагадаємо, колишньому заступнику голови Держінвестпроекту продовжили обов'язки. Раніше суд скасував заочний арешт брата Владислава Каськіва. Сам Каськів намагався оскаржити скерований до Панами запит про його притягнення до відповідальності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: