Апеляційний суд передав справу Держінвестпроекту до іншого суду

Читать на русском
Керівник столичного райсуду просила передати справу заволодіння коштами Держінвестпроекту до іншого суду, оскільки в них не вистачає суддів.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд передав кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх посадовців Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, Державної інвестиційної компанії та інших осіб у розкраданні 259,2 мільйона гривень до Печерського районного суду міста Києва.

Таке рішення 3 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду відповідного подання голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно її подання, у Солом'янському суді не вистачає суддів з потрібною спеціалізацією, а ті, в яких вона є, розглядали справу як слідчі судді на стадії досудового розслідування і не можуть розглядати справу по суті. Також ще у чотирьох суддів закінчився строк, на який їх було призначено. Вивчивши подання, судді його задовольнили і передали справу до Печерського суду.

Крім того зазначимо, що Печерський суд вже призначив обвинувальний акт до розгляду на 7 жовтня.

Як відомо, 20 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу Держінвестпроекту до Солом'янського суду. У цій справі обвинуваченими є наступні особи: водій екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва Сергій Лідов, Андрій Стельмах (керівник фірм з ознаками фіктивності), Андрій Леміш (екс-голови інвестиційного комітету Держінвесткомпанії), Сергій Моісеєнко (ще один водій Каськіва), Вадим Бей (екс-працівник Держінвестпроекту), екс-заступник Каськіва Сергій Шут, Руслан Усов (водій Шута), двоюрідний брат Каськіва Олександр Матковський та екс-директор Держінвесткомпанії Юрій Лутак.

Нагадаємо, НАБУ і САП також заочно повідомили про підозру рідному братові Каськіва Олександру. Нещодавно суд скасував його заочний арешт, а також відмовився взяти його під варту знову. Раніше Інтерпол оголосив рідного брата Каськіва в розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції. Проте у зв'язку зі скасування заочного арешт його можуть прибрати з реєстру Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: