Суд відмовився заочно заарештовувати рідного брата Каськіва

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційним правоохоронним органам в арешті родича колишнього голови Держінвестпроекту.
Олександр Каськівскріншот з сайту розшуку МВС України

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в заочному взятті під варту рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександра.

Таке рішення 3 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Горбатовська за результатами розгляду їх клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Олександр Каськів наразі переховується за кордоном і його оголошено в національний та міжнародний розшуки. Більше того, за даними слідства, Інтерпол також оголосив Каськіва в розшук з метою арешту та екстрадиції з публікацією Червоного оповіщення.

Своєю чергою адвокат підозрюваного заперечував проти задоволення клопотання. Свою позицію він обґрунтовував тим, що у матеріалах клопотання відсутні дані про отримання постанови детектива про оголошення Каськіва в міжнародний розшук Департаментом міжнародного співробітництва Національної поліції України і прийняття постанови до виконання каналами Інтерполу.

Водночас, прокурор САП надав суду відомості про виконання доручення Департаменту міжнародно - правового співробітництва Генеральної прокуратури України про передачу документів про тимчасовий арешт Каськіва каналами МОКП - Інтерпол. За результатами розгляду якого Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції до обліків Генерального секретаріату Інтерполу внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо розшуку Каськіва.

Однак, вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що оголошення в розшук Інтерполом Каськіва було винесено на підставі рішення Солом'янського суду про заочний арешт Каськіва, яке було скасовано Київським апеляційним судом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: