Призначення спецпредставника з питань України в ФРН: як зміняться відносини Берліна та Києва

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Міністерство закордонних справ Німеччини призначило Жан-П'єра Фрелі спецпредставником з питань України. У коментарі «Слово і діло» політичний експерт Володимир Воля відзначив, що такий політичний крок свідчить, що Берлін буде продовжувати дотримуватися своєї позиції у питаннях щодо України.

«Річ у тім, що призначення спецпредставника з питань України може бути одним із результатів візиту української делегації до Берліна. Можливо, українська сторона просила зробити більше акцентів на нашій проблематиці. Якщо говорити про останні заяви за підсумками візитів, то раніше повідомлялося, що фактично увага до української проблематики поступово зникає. Тому, я думаю, це було прохання з української сторони. З одного боку, це символічний позитивний крок. З іншого – очікувати змін у німецькій політиці або в Мінському процесі не варто», – поділився думками Володимир Воля.

Переговори в Берліні: як зміниться політика ЄС щодо агресії РФ проти УкраїниЛінія сприйняття європейськими політиками конфлікту в Україні, яку формує Німеччина, найближчим часом не зміниться, вважає експерт.

Він наголосив, що також роль представника ФРН у справах України залежатиме від того, які функції передбачені за цією посадою.

На думку політичного експерта, німецька влада вирішила зафіксувати стан речей щодо України.

«Німецька влада продемонструвала цим, що позиція Берліна залишається незмінною, послідовною щодо України і готова щільно співпрацювати з українською владою. Але це політичний жест і ми побачимо в майбутньому до чого він призведе», – зазначив Воля.

Нагадаємо, у Берліні у вівторок, 2 червня, відбувся офіційний візит української делегації на чолі з головою МЗС Дмитром Кулебою та керівником ОПУ Андрієм Єрмаком.

Раніше в Берліні відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, під час яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Також повідомлялося, що Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму, однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: