У МЗС прокоментували візит представника Кремля до Берліна

Читать на русском
Київ був обізнаний про переговори щодо Донбасу, які відбулися напередодні в Берліні за участю заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака.

Київ був обізнаний про переговори щодо Донбасу, які відбулися напередодні в Берліні за участю заступника голови Адміністрації президента Росії Дмитра Козака.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, причиною візиту Козака в Берлін стала відсутність прогресу у виконанні мінських угод, а також пропозиція Києва підвищити рівень представництва Тристоронньої контактної групи.

«Очевидно, що справа зрушиться з місця, якщо буде конструктивна взаємність з боку Росії. Тому і знадобилася берлінська зустріч. До речі, саме за цією логікою мій німецький колега, міністр Маас зміг після моєї з ним розмови залучити до переговорів в нормандському форматі главу МЗС Росії Лаврова. Україна знала про цей візит Козака заздалегідь і буде знати про те, як він пройшов. У нас з партнерами діє правило: ми нічого не вирішуємо за спиною один одного. Тому ні про які ігри за нашою спиною не йдеться», - зазначив Кулеба.

Він також подякував Берліну за зусилля в залученні Росії до діалогу і при пошуку конструктиву.

Нагадаємо, у Берліні в середу, 13 травня, відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, в ході яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Раніше Україна запропонувала перезавантажити ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: