В ОПУ розповіли про підсумки переговорів у Берліні

Читать на русском
Під час візиту української делегації до Берліна обговорювалася ситуація на Донбасі, пандемія коронавірусу й двосторонні відносини.

Під час візиту української делегації до Берліна обговорювалася ситуація на Донбасі, пандемія коронавірусу й двосторонні відносини.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Переговори в Берліні: як зміниться політика ЄС щодо агресії РФ проти УкраїниЛінія сприйняття європейськими політиками конфлікту в Україні, яку формує Німеччина, найближчим часом не зміниться, вважає експерт.
  В Офісі президента нагадали, що столицю Німеччини напередодні відвідали керівник ОПУ Андрій Єрмак, його заступник Ігор Жовква, радник президента Руслан Демченко, а також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та міністр оборони Андрій Таран.

У рамках візиту відбулися зустрічі з міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, міністром закордонних справ Хайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером і радником канцлера з економічних питань Ларсом-Хендріком Роллером.

За підсумками візиту Єрмак подякував Берліну за підтримку в межах Нормандського формату, а також за підтримку реформ.

Представники України та Німеччини обговорили питання двостороннього співробітництва та обмінялися досвідом із протидії пандемії коронавірусу. Особливу увагу було приділено спільним зусиллям для досягнення миру на сході України.

Також обговорювалося виконання домовленостей, укладених за результатами саміту «нормандської четвірки» в Парижі і переговори в Мінську.

Зокрема, відзначається прогрес у взаємному звільненні утримуваних осіб. При цьому наголошується, що умова про повне припинення вогню поки не виконана.

«Із 19 ​​грудня минулого року до 29 травня було зафіксовано понад півтори тисячі обстрілів з боку незаконних збройних формувань. За цей час загинули 33 українські військовослужбовці, ще 235 – зазнали поранень. Бойовики продовжують використовувати заборонене Мінськими угодами озброєння», – заявив Єрмак.

Крім питань Донбасу, учасники зустрічі обговорили можливості для поглиблення взаємодії України та НАТО, а також питання двостороннього співробітництва.

«Ми вдячні Німеччині й особисто канцлеру Ангелі Меркель і всім нашим сьогоднішнім співрозмовникам за тверду й послідовну позицію щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України. Вони вкотре продемонстрували, що Німеччина є хорошим і надійним другом України, і ми відчуваємо величезну підтримку», – резюмував Єрмак.

Нагадаємо, після Берліна Єрмак і Кулеба планують найближчим часом відвідати Париж.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: