Розпочався візит Кулеби і Єрмака до Берліна

Читать на русском
У Берліні у вівторок, 2 червня, розпочався офіційний візит української делегації на чолі з головою МЗС Дмитром Кулебою і керівником ОПУ Андрієм Єрмаком.

У Берліні у вівторок, 2 червня, розпочався офіційний візит української делегації на чолі з головою МЗС Дмитром Кулебою і керівником ОПУ Андрієм Єрмаком.

Про це інформує в Twitter Міноборони ФРН.   Повідомляється, що українські чиновники почали переговори з міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер.

«Крамп-Карренбауер вітає віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова. Разом з ним міністр оборони Андрій Таран, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і посол Андрій Мельник. Тема переговорів - ситуація на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

«Ми стоїмо на боці України шляхом підтримки в мінському мирному процесі та з порадами Бундесверу», - відзначили також у відомстві.

Пізніше повинні початися переговори Кулеби з німецьким колегою Гайко Маасом.

Відзначимо, до складу української делегації входять також керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Ігор Жовква.

Перед початком візиту Кулеба уточнив порядок денний візиту.

«На порядку денному в моїй папці до цього нашого політичного візиту: деокупація ОРДЛО і Криму, підтримка Німеччиною реформ в Україні, зокрема медичної реформи, надання Україні статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО, європейська інтеграція України під час головування Німеччини в Раді ЄС у другій половині 2020 року; історичні питання: перспектива визнання Бундестагом Голодомору як геноциду українського народу і встановлення пам'ятника українцям, які загинули у Другій світовій війні; торгівля та інвестиції між країнами», - написав Кулеба.

Кулеба також зазначив, що українська делегація - перша іноземна делегація, яку приймають в Німеччині після початку коронавірусного карантину.

Нагадаємо, у Берліні в середу, 13 травня, відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, під час яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Також повідомлялося, що Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму, однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: