У штаті Міннесота проведуть перевірку діяльності поліцейських за 10 років

Читать на русском
Американський штат Міннесота почне розслідування діяльності своєї поліції за останнє десятиліття на тлі вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

Американський штат Міннесота почне розслідування діяльності своєї поліції за останнє десятиліття на тлі вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це у вівторок, 2 червня, заявив в Twitter губернатор штату Тім Уолц.

За його словами, управління штату з прав людини розслідує політику, процедури і практику департаменту поліції протягом останніх 10 років, «щоб визначити, чи займалися вони системною дискримінацією».

Уолц підкреслив, що влада штату зробить все, щоб знищити «покоління системного расизму в Міннесоті».

Нагадаємо, протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

В американському місті Санта-Моніка під час протестів було скоєно напад на українську журналістку Христину Шевченко одним з демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: