Програма стимулювання економіки від Кабміну: з'явилися подробиці

Читать на русском
Кабмін 27 травня презентував програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавірусу.

Кабмін представив держпрограму стимулювання економіки для подолання наслідків кризи, викликаною пандемією COVID-19.

Програму оприлюднили сьогодні, 27 травня, на засіданні уряду.

Іпотека за ставкою 10% і кредити для бізнесу: чи реально запустити програми в кризуПрезидент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні запустять дві кредитні програми, які допоможуть впоратися з кризою.

Вона має три розділи. У першому - короткострокові ініціативи у відповідь на пандемію: забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт і/або послуг від їх імпортних альтернатив, які поставляються на територію України, з урахуванням міжнародних договорів і зобов'язань.

Як уточнив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пріоритетним завданням програми є підтримка українського виробника.

«Перша частина програми називається Захист українських товарів, робіт, послуг від їх імпортних альтернатив. Здоровий економічний націоналізм - це стратегія багатьох країн, і ми також будемо рухатися в цьому напрямку», - сказав Шмигаль.

За його словами, програма передбачає, що Україна буде використовувати весь спектр інструментів СОТ і ГАТТ для захисту своїх підприємств. Кожна галузь в підготовленій стратегії має два обов'язкових параметри. Йдеться про доступ до фінансів і доступ до ринків.

«Наведу приклад: якщо ми говоримо про підтримку невеликих бізнесів, то це програми доступних кредитів, запуск грантових програм, розширення участі МСБ в державних закупівлях, а також всебічна допомога по виходу на зовнішні ринки», - додав прем'єр.

У свою чергу, міністр розвитку, економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко повідомив, що план стимулювання економіки містить 230 пунктів, а самі заходи розроблені у 6 секторах: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт та інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг (торгівля, готельно-ресторанна справа, освіта, креативні індустрії, особисті послуги).

За словами Петрашка, всі ініціативи спрямовані на поліпшення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталого розвитку галузей і боротьбу з безробіттям.

Повну версію програми оприлюднять після 3-денного доопрацювання.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін розділив Мінекоенерго на два міністерства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: