Протестні настрої українців: чи загрожує Зеленському Майдан

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Після року перебування Володимира Зеленського при владі в Києві пройшла акція протесту опозиційних сил та активістів із критикою на адресу президента. У коментарі «Слово і діло» політичний аналітик Валентин Краснопьоров відзначив, що подальше невдоволення Зеленським може наростати щодо соціально-політичних питань.

«Є об’єктивний контекст, що Україна не може завершити війну, але більшість звинувачень – це маніпуляція, бо, все одно, основна причина війни – це Росія. Але Зеленському доведеться відходити від такого пасивного стилю в цьому питанні. Об’єктивно, він — не є ворогом України, єдине, що він має низький політичний досвід, але питання навіть не в цьому. Зеленський не політик і жартувати про політику не означає її робити. Якщо Зеленський захищатиме проукраїнську позицію, то реваншистські настрої будуть не такі потужні, бо не матимуть ґрунту. Проблема в тому, що пройшов рік, і об’єктивно не можемо сказати про позицію президента», - сказав Краснопьоров.

В Україні пройшла акція протесту «Стоп реванш»: що пишуть у соцмережахУ містах України 24 травня відбулася акція протесту Стоп реванш. Слово і діло подивилося, що про неї пишуть у соцмережах.

На думку експерта, відсутність чіткої позиції Зеленського щодо війни з Росією провокує протестні настрої, але соціально-політичні питання можуть спровокувати сильніше невдоволення.

«Все ж мені здається, що знижується актуальність (протестів – ред.). Більш актуальне для Зеленського – це стагнація реформ, розвиток країни, нерозуміння, куди рухати країну і відсутність орієнтирів. Протести будуть поширюватися щодо соціально-економічних питань, й це буде бити по Зеленському», - додав експерт.

Краснопьоров відзначив, що протестні настрої населення будуть залежати від декількох факторів.

«Перше – наскільки Зеленський буде розв'язувати питання війни на Донбасі, друге – наскільки внутрішні сили часів Януковича будуть впливати на прийняття рішень в країні й третє – це економічна площина», - підсумував експерт.

Нагадаємо, в столиці та інших містах України пройшли мітинги під назвою «Стоп реванш», які присвячені річниці президентства Володимира Зеленського.

Як повідомили в Національній поліції, акція протесту в Києві пройшла без порушень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: