Акція протесту в Києві пройшла без порушень – поліція

Читать на русском

У Києві та інших містах України 24 травня пройшли акції Стоп реванш, присвячені річниці президентства Володимира Зеленського.
vesti.ua

Сьогодні в столиці та інших містах України пройшли мітинги під назвою «Стоп реванш», які присвячені річниці президентства Володимира Зеленського. Поліція посилила охорону порядку.

У неділю, 24 травня, в Києві та деяких обласних центрах відбулася акція «Стоп реванш». Активісти вирішили висловити протест проти правління президента Володимира Зеленського, який в травні 2020-го відзначає першу річницю перебування на посаді.   Як повідомляє РБК-Україна, в столиці в мітингу взяли участь близько трьох тисяч осіб. Крім невдоволення політикою правління президента Зеленського (зокрема, його кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі), учасники акції вимагали звільнити главу ОПУ Андрія Єрмака.

За інформацією «Весті.ua», активісти зібралися близько 14:00 на Майдані, після пройшли центром міста до будинку, в якому живе Зеленський.

Учасники мітингу обнесли протестними плакатами і листівками дерева, а також металеві огородження при в'їзді до двору.

До 17:00 акція завершилася. Організували мітинг «Стоп реванш» громадські організації «Демократична сокира», «Справа громад» і «Національний корпус».

У пресслужбі поліції Києва повідомили, що у зв'язку з мітингом сьогодні вдень в центр Києва стягнули поліцію і Національну гвардію. Однак під час акції жодного порушення громадського порядку не було зафіксовано.

Нагадаємо, до річниці на посаді президента Володимир Зеленський провів пресконференцію. «Слово і діло» зібрало всі головні тези.

Зокрема, Зеленський заявив, що йому не вистачить однієї каденції для змін в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: