В Україні пройшла акція протесту «Стоп реванш»: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

У містах України 24 травня відбулася акція протесту Стоп реванш. Слово і діло подивилося, що про неї пишуть у соцмережах.

У Києві, Харкові, Житомирі, Запоріжжі, Дніпрі, Ужгороді та інших українських містах 24 травня відбулася акція протесту «Стоп реванш». Учасники акції вимагали від президента припинити «політику капітуляції на умовах Кремля», усунути олігархів від влади й звільнити керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

У Києві учасники акції приходили до будинку, де живе президент Володимир Зеленський. Паркан навколо будинку обклеїли плакатами із символікою «Національного корпусу».

«Слово і діло» подивилося, що в соцмережах пишуть щодо акції.

«На Майдані в Києві «Нацкорпус», «Свобода» та інші, чия сукупна підтримка в країні на рівні похибки і прагне нуля, проводять акцію «Стоп Реванш». На акції безлюдно. Зате в зоопарку в цей час, на відкритті, не проштовхнутися. У Харкові, в Одесі те ж саме. Тому що для абсолютної більшості «Стоп Реванш» – це стоп «Стоп Реванш». Реванш для більшості – це грантоїди і порохоботи у владі. Реванш – це коаліція «Слуги народу» і Порошенка. Реванш – це продовження війни. Реванш – це банди активістів на майданах. Реванш – це зростання тарифів, що триває. Тому що всьому цьому народ ще рік тому сказав: стоп», – написав Олександр Скубченко.

«Не хочу нікого критикувати, але акція «Стоп реванш» після карантину, коли члени «ЄС» спокійно голосували із СН, позбавлені свого будь-якого опозиційного змісту. Тому що досить складно зрозуміти, що є реваншем для більшості тих, хто виступає на сцені. Я розумію необхідність постійної мобілізації антипатиків Зе, але зараз рух опору капітуляції, як на мене, переживає гостру кризу ідей, і поки вони цього не зрозуміють, це все буде справляти дуже гнітюче враження», – зауважив Микола Мельник.

«У мене досить скептичне ставлення до акції «Стоп реванш». Не тому, що я не вірю в проросійські погляди Зеленського або його підігравання Кремлю, а виключно через персонального складу організаторів цього дійства, де переважно люди, які підтримували попередню владу», – написав Олександр Равчев.

Нагадаємо, як повідомили в Національній поліції, акція протесту в Києві пройшла без порушень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: