У Криму звільненого з полону Бекірова оголосили в розшук

Читать на русском
Так званий суд в окупованому Криму оголосив у розшук кримського татарина Едема Бекірова, звільненого у вересні 2019 і переданого Україні в ході обміну полоненими.

Так званий суд в окупованому Криму оголосив у розшук кримського татарина Едема Бекірова, звільненого у вересні 2019 і переданого Україні в ході обміну полоненими.

Про це у Facebook повідомила правозахисна організація «Кримська солідарність».

Повідомляється, що підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя призупинив кримінальну справу проти Бекірова і оголосив його в розшук без арешту до явки в суд. Також повідомляється, що захист наполягав на припиненні справи до повного одужання Бекірова.

Як вважає адвокат Олексій Ладін, у суду не було підстав поновлювати розгляд даної кримінальної справи.

Раніше «суд» в анексованому Криму призупинив розгляд справи проти звільненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання.

Нагадаємо, в Криму Едема Бекірова звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали в грудні 2018 року за в'їзд із Херсонської області на територію півострова. Він був заарештований на два місяці, потім цей запобіжний захід продовжувався, незважаючи на те, що він інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт та операцію на серці.

Як відомо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі «35 на 35». Серед звільнених українців виявився і Едем Бекіров. Незабаром йому зробили серйозну операцію і шпиталізували до реанімації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: