Бекірову зробили ще одну операцію

Читать на русском
Колишньому політв'язню Едему Бекірову зробили ще одну операцію, повідомила дружина активіста Гульнара Бекірова.

Колишньому політв'язню Едему Бекірову зробили ще одну операцію.

Про це повідомила дружина активіста Гульнара Бекірова, передає Укрінформ.

«Зробили ще одну операцію, стентування судин ніг», - сказала вона.

Бекірова пояснила, що операція знадобилася, тому що на стан людини, яка має проблеми зі здоров'ям, вплинуло перебування в ув'язненні.

За словами дружини колишнього політв'язня, добре, що звільнені з російської в'язниці українці могли знаходитися в лікарні разом з рідними.

«Дуже добре, що разом з хлопцями були їх рідні, я була там два тижні і це було дуже добре, що всі були разом. Вони приходили один до одного, спілкувалися, з ними працювали психологи перші десять днів», - сказала вона.

Бекірова заявила, що психологічна травма у колишніх політв'язнів дуже глибока, проте вони обговорювали між собою кроки, які потрібні, щоб швидше повернути всіх інших ув'язнених, яку допомогу можна організувати для підтримки сімей тих, хто до сих пір в російській полоні.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де пред’явили звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Нагадаємо, що у вересні звільненому в рамках обміну утримуваними особами з РФ політв'язню Едему Бекірову зробили операцію.

7 вересня 35 українських політв'язнів повернулися до Києва в рамках обміну полоненими з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: