Бекірову зробили важку операцію – Денісова

Читать на русском
Звільненому з російського ув'язнення Едему Бекірову зробили сьогодні важку операцію, а інший звільнений Олег Сенцов від лікування відмовився.

Звільненому з російського ув'язнення Едему Бекірову зробили сьогодні важку операцію, а інший звільнений Олег Сенцов від лікування відмовився.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, Олег Сенцов від лікування у лікарні відмовився і натомість попросив покласти туди його матір.

«Пан Олег відмовився. Він безумовно був у лікарні. Потім сказав мені: «Я дуже здоровий і хочу, щоб потрапила до лікарні моя матуся, тому що це найдорожча моя людина". Пані Людмила (Сенцова - ред.) вже перебуває у Феофанії», - сказала Денісова.

Вона також повідомила, що Роман Сущенко здає аналізи та робить обстеження. Всі інші звільнені українці перебувають у лікарні.

«Сьогодні зробили дуже важку операцію пану Бекірову (Едем Бекіров – ред.). Близько години тому вона завершилась. Вона дуже молимося, щоб він одужав після цієї операції», - сказала Омбудсмен, підкресливши, що всі звільнені політв’язні перебувають під наглядом лікарів.

Щодо звільнених військовополонених моряків, то вони, за її словами, перебувають у військовому госпіталі, де проходять обстеження.

Нагадаємо, раніше головний лікар «Феофанії» Ігор Семенів розповідав, що стан здоров’я 8 звільнених українців різний, але вкрай важких серед них немає.

Нагадаємо, 7 вересня в аеропорту «Бориспіль» Президент України Володимир Зеленський зустрів 35 українців, які утримувалися в РФ, в рамках обміну Україна і РФ утримуваними особами.

Після цього 35 звільнених з Росії українців помістили у «Феофанію» на медогляд і реабілітацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: