У Криму «суд» припинив справу Бекірова до його одужання

Читать на русском
Так званий суд в анексованому Криму призупинив розгляд справи проти звільненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання.

Так званий «суд» в анексованому Криму призупинив розгляд справи проти звільненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання.

Захист повідомив, що дата завершення періоду реабілітації Едема Бекірова поки що невідома.

В анексованому Криму так званий «суд» припинив розгляд справи проти звільненого кримськотатарського активіста Едема Бекірова до його повного одужання. Про це повідомив правозахисний ресурс Кримський процес у понеділок, 7 жовтня.

«Суддя «Центрального районного суду» Сімферополя Сергій Деменок у рамках засідання у кримінальній справі стосовно Едема Бекірова ухвалив рішення припинити судовий процес до повного одужання підсудного», - йдеться в повідомленні.

З клопотанням про зупинення провадження виступила обвинувачена сторона. Захист повідомив, що дата завершення періоду реабілітації поки що невідома. У зв'язку з цим адвокати підтримали клопотання про припинення судового провадження.

Нагадаємо, в Криму Едема Бекірова звинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали в грудні 2018 року за в'їзд із Херсонської області на територію півострова. Він був заарештований на два місяці, потім цей запобіжний захід продовжувався, незважаючи на те, що він інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт та операцію на серці.

Як відомо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі «35 на 35». Серед звільнених українців виявився і Едем Бекіров. Незабаром йому зробили серйозну операцію і шпиталізували до реанімації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: