Справа Онищенка: суд відклав засідання за обвинуваченням екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд визнав поважною причину неявки одного з адвокатів колишнього судді Господарського суду.
Тетяна Денисюк з адвокатомфото: Судовий репортер

Вищий антикорупційний суд відклав до 18 травня засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишньої судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк у так званій справі «газових схем» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 12 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати поважною причину неявки захисника. Відкласти до 18 травня 10:00 засідання за обвинуваченням Тетяни Денисюк», – оголосив головуючий суддя.

Раніше справу екссудді Денисюк передали до ВАКС.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно екснардепа Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення підозрювана ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк. Пізніше САП скерувала її справу до суду. області]}.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: