Справа судді Денисюк скерована до суду

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура 16 серпня передала до суду обвинувальний акт щодо судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 16 серпня передала до суду обвинувальний акт щодо судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, пише «Слово і Діло».

Суддю підозрюють у прийнятті завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Суддя Денисюк зобов’язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні НАБУ (так звана «газова справа»).

Це рішення підозрювана ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства, розгляд якого до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання.

Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов’язують з нардепом Олександром Онищенком.

Справа щодо судді Денисюк розслідувалась НАБУ з січня 2017 року НАБУ. У березні 2018 судді повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення (ч.2 ст.364 і ч.1 ст.375 КК).

Захист називає справу судді Денисюк політично мотивованою та пов’язує із кримінальним переслідуванням її батька Станіслава Денисюка, який є підозрюваним у справі про «податкові майданчики» часів екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якою займається військова прокуратура. У рамках розслідування справи щодо Тетяни Денисюк НАБУ брало доступдо даних про її телефонні з’єднання, а також її батька. Як відомо, екс-керівник Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслав Денисюк близько року утримувався під вартою з можливістю виходу під заставу у понад 100 млн грн. У травні 2018-го йому змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Генпрокуратура з червня минулого року розслідує можливе вимагання 1 млн доларів у родини Станіслава Денисюка. Справу зареєстровано за заявою сина екс-податківця із кваліфікацією за ч.4 ст.190 КК – шахрайство в особливо великих розмірах. Ці гроші посередники начебто збиралися передати посадовцям ГПУ для закриття справи проти Станіслава Денисюка. За матеріалами справи, Тетяна Денисюк передала 200 тис. доларів для контрольованого хабара, після чого посередники перестали виходити на зв’язок.

Раніше суд відмовив САП в обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: