Суд не визнав суддю Денисюк підозрюваною

Читать на русском
Солом’янський суд Києва вирішив, що суддя Господарського суду Харківської області Тетяна Денисюк не набула статусу підозрюваної у встановленому законом порядку.

Солом’янський суд Києва вирішив, що суддя Господарського суду Харківської області Тетяна Денисюк не набула статусу підозрюваної у встановленому законом порядку.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повному тексті ухвали про відмову в застосуванні запобіжного заходу. Текст рішення «Судовому репортеру» передав адвокат Тетяни Денисюк.

Напередодні суду щодо Денисюк САП намагалася відвести слідчого суддюАнтикорупційні прокурора не хотіли, щоб суддя Вадим Сенін визначав запобіжний захід колезі з Харкова.

Згідно з КПК, передбачено особливий порядок кримінального провадження стосовно судді. А саме письмове повідомлення про підозру судді здійснює генеральний прокурор або його заступник.

І передоручення таких повноважень КПК не передбачає.

Але судді Денисюк про підозру письмово повідомив детектив НАБУ за дорученням заступника генпрокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Тобто судді не повідомлено підозру у встановленому законом порядку.

На підставі цього суддя ухвалив відмовити у застосуванні запобіжного заходу, оскільки, на його думку, Тетяна Денисюк фактично не є підозрюваною.

Як відомо, саме на цьому наполягали адвокати судді під час розгляду клопотання.

Прокурор хотів, щоб до Денисюк застосували заставу у понад 6 млн грн. Суд залишив клопотання без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що детектив НАБУ повідомив судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк підозру у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення (ч.2 ст.364 і ч.1 ст.375 КК).

Нагадаємо також, що суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

Раніше НАБУ отримало доступ до її дзвінків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: