Справа Онищенка: ВАКС розгляне обвинувачення судді Денисюк

Читать на русском
Антикорупційний суд не відвів суддю від справи харківської судді та не повернув прокурору обвинувальний акт.
Тетяна Денисюк з адвокатомфото: Судовий репортер

Суд не відвід суддю Маркіяна Галабалу від розгляду кримінального провадження за обвинуваченням судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк, а також відмовився повернути прокурору САП обвинувальний акт.

Такі рішення 10 грудня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно даних сайту Судової влади України, справу призначили до судового розгляду на 27 січня.

НАБУ і САП обвинувачують Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно екснардепа Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення підозрювана ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк. Пізніше САП скерувала її справу до суду. Раніше САП просила передати справу Денисюк до Полтавської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: