Напередодні суду щодо Денисюк САП намагалася відвести слідчого суддю

Читать на русском
Антикорупційні прокурора не хотіли, щоб суддя Вадим Сенін визначав запобіжний захід колезі з Харкова.
Тетяна Денисюк і адвокатфото: Судовий репортер

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов просив відвести слідчого суддю Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна, який напередодні мав розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

Про це свідчить ухвала Солом'янського райсуду Києва, якою відмовлено у відводі Сеніна, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП подав заяву про відвід слідчого судді, посилаючись на те, що їм були неодноразово порушені процесуальні норми Кримінального процесуального кодексу України. Перов також заявив, що Сенін неодноразово відмовляв у задоволенні клопотань сторони обвинувачення, проте задовольняв клопотання захисту. На його думку, такі обставини вказують на однобічність дій слідчого судді при ухваленні процесуальних рішень і викликають обґрунтований сумнів у його діях.

Своєю чергою Денисюк та її адвокат заперечували проти задоволення клопотання прокурора. Вони пояснили, що вважають доводи прокурора надуманими й такими, що не підлягають задоволенню.

Вислухавши обидві сторони, головуючий суддя Олена Мозолевська відмовила в задоволенні заяви прокурора САП про відвід Сеніна. Вона вказала, що судовим розглядом не встановлена й заявником не доведена наявність обставин, які б викликали сумніви в неупередженості судді Сеніна та унеможливлювали винесення ним об'єктивного рішення в справі.

Нагадаємо, суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

Раніше НАБУ отримало доступ до її дзвінків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: