Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Відповідний указ глава держави підписав 5 травня 2020 року, передає пресслужба Офісу президента.

«Українську делегацію в ТКГ очолює президент України у 1994 – 2005 роках Леонід Кучма, що забезпечує спадкоємність і непорушність українських позицій», - йдеться у повідомленні.

До складу делегації також увійшли:

▪️віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації),

▪️голова комітету Верховної ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат України Олександр Мережко (заступник глави делегації),

▪️ заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко (представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань),

▪️ голова комітету Верховної ради України з питань правової політики, народний депутат України Андрій Костін (представник України в робочій підгрупі з політичних питань),

▪️ заступник міністра оборони України Олександр Поліщук (представник України в робочій підгрупі з безпекових питань),

▪️ голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат України Галина Третьякова (представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань).

«Згідно з документом, глава української делегації та його перший заступник можуть визначати заступників представників України у робочих підгрупах та залучати до роботи делегації народних депутатів, представників державних органів влади, радників, експертів і технічних працівників. На Міністерство закордонних справ України покладається організаційне, інформаційне, консультативне та інше забезпечення діяльності делегації України в ТКГ», - зазначили у пресслужбі ОП.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який за дорученням глави держави модерує діяльність української делегації в ТКГ, зазначив, що цей указ президента додатково регламентує склад української делегації, а також визначає сегмент відповідальності кожного її члена.

«Процес урегулювання ситуації на Донбасі складний, а тому має тривати безперервно. Україна хоче займати більш жорстку та ініціативну позицію, тому що нам потрібні істотні зрушення в цілій низці проблем. Потрібні більш чіткі визначення спірних і конфліктних точок та більш рельєфне позначення власних позицій», – зазначив Єрмак.

Він наголосив, що Володимир Зеленський пильно стежить за діяльністю ТКГ та зацікавлений в інтенсифікації роботи групи для отримання більш вагомих результатів.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах в Мінську.

Як відомо, на минулому засіданні українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Також повідомлялося, що у рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде створено консультативну раду з політичних питань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: