Стало відомо, хто стане заступником Кучми в ТКГ

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах в Мінську.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах у Мінську.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на онлайн-дискусії Пандемія, реформа, війна і мир: погляд з Українського Білого дому в понеділок, 4 травня.

«Сьогодні дуже важливо дати Мінському процесу новий імпульс, й Україна це робить. Сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представництва делегацій у Мінську в Тристоронній контактній групі. Тобто тепер поряд із керівником нашої делегації паном Кучмою, його заступником стає віце-прем'єр-міністр Резніков, а також ми додаємо до представництва в кожній підгрупі представників відповідних міністерств на рівні не нижче заступника міністра, також додаємо представників парламенту», - сказав Єрмак.

Він додав, що кілька голів профільних комітетів також будуть долучені до роботи в підгрупах.

За словами керівника ОП, українська сторона сподівається, що Росія також посилить свою делегацію в ТКГ у Мінську слідом за Україною для підвищення ефективності переговорів.

«Ми сподіваємося, що таке посилення нашої делегації в Мінську приведе до того, що на такий же крок підуть і росіяни. І переговори у Тристоронній контактній групі між Україною і Росією за посередництва ОБСЄ стануть більш ефективними», - зазначив Єрмак.

Українська сторона докладає максимум зусиль для виконання домовленостей грудневого саміту лідерів нормандського формату, підкреслив глава ОП.

«На жаль, я змушений вам сказати, що багато із цих домовленостей досі не виконані. Безумовно, є досягнення. Сьогодні ми звільнили з полону 131 людину. Але продовжують стріляти, не закінчена програма з розмінування, досі не допущений Червоний Хрест, а без цього не можна ефективно продовжувати знаходити всіх наших людей на непідконтрольній території. І досі не узгоджені три нові місця для розведення», - резюмував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, на минулому засіданні українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Також повідомлялося, що у рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде створено консультативну раду з політичних питань.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року лідери країн нормандської четвірки провели переговори в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: