Україна в ТКГ ініціює створення групи для відновлення контролю над кордоном

Читать на русском
Українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.   Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відзначається, що Тристороння контактна група з мирного врегулювання на Донбасі в середу, 22 квітня, провела чергову зустріч в режимі відеоконференції.

«На виконання домовленостей, досягнутих на грудневому саміті лідерів нормандської четвірки в Парижі, українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи за участю представників прикордонних і митних служб України і Росії для вироблення механізму відновлення Україною контролю над ділянкою державного кордону», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що можливість створення таких груп передбачена пунктом 13 Комплексу заходів з виконання мінських угод.

Крім того, в рамках підгрупи з безпеки продовжилася робота з визначення наступних ділянок розведення сил і засобів.

«Українська сторона наполягає, що такі ділянки повинні відповідати запитам гуманітарного характеру і створювати осередки безпеки для місцевих жителів», - йдеться в повідомленні.

В гуманітарній підгрупі продовжена робота з формування списків для наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року лідери країн нормандської четвірки провели переговори в Парижі.

Раніше повідомлялося, що в ТКГ створять консультативну раду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: