У Дніпрі вирішили першими відкрити хімчистки, СТО та ресторани на винос

Читать на русском
Карантин у Дніпрі послаблять вже з 30 квітня. Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов. У місті відкриють СТО, кафе та хімчистки, а також салони краси.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив про послаблення карантину в місті вже з сьогоднішнього дня, 30 квітня. При цьому національний карантин в Україні офіційно продовжений до 11 травня.

Як повідомив Борис Філатов в своєму відеозверненні в Facebook, політичне рішення щодо пом'якшення карантину в Дніпрі далося йому непросто. Однак, за його словами, ситуація з коронавірусом в місті контрольована, а багато городян більше не можуть залишатися без роботи.

Протести проти карантину: що відбувається у світі та які ризики для УкраїниЧерез тиждень після незвичайної антикоронавірусної акції з порожніми стільцями в центрі Дрездена в Німеччині пройшов новий протест із вимогою скасувати карантин.

«З сьогоднішнього дня, за рішенням спеціальної комісії, в місті будуть відкриті не тільки аптеки, супермаркети, бакалії, магазини з технікою, АЗС і банки, але також і хімчистки, СТО, майстерні по ремонту різного обладнання», - написав Філатов.

Він зазначив, що кав'ярні та ресторани зможуть працювати як з адресною доставкою, так і з послугою «take away» - без доступу гостей в зал.

Мер Дніпра також перерахував, які зелені зони міста будуть відкриті для відвідування і прогулянок з 4 травня, але нагадав про заборону пікніків, алкоголю і шашликів.

Вже з 12 травня, в залежності від ситуації з COVID-19, в Дніпрі обіцяють відкрити невеликі непродовольчі магазини, ательє, ремонти взуття, адвокатські та нотаріальні бюро.

У приміщеннях зможуть бути присутніми не більше однієї людини на 10 квадратних метрів. У перукарні та салони краси потрапити можна буде тільки за попереднім записом, і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно.

Для всіх закладів і ринків основне правило - наявність маски, рукавичок і антисептиків, додав Філатов.

Послаблення карантинуБорис Філатов

Нагадаємо, в Україні карантин продовжено до 11 травня. Тільки після цієї дати в Кабміні обіцяють розповісти про подальші кроки щодо його пом'якшення.

Як відомо, за порушення правил карантину діє адміністративна і кримінальна відповідальність (штраф від 17 тис. до 34 тис. грн або позбавлення волі на строк до 8 років).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: