Три міста просять пом'якшити карантин і відкрити ринки

Читать на русском
Міська влада Львіва, Дніпра та Івано-Франківська звернулася із проханням до уряду пом'якшити карантин в Україні і дозволити роботу продуктових ринків.

Міська влада Львіва, Дніпра та Івано-Франківська звернулася із проханням до уряду пом'якшити карантин в Україні і дозволити роботу продуктових ринків.

Відповідні звернення були опубліковані у Facebook.

Так, мер Львова Андрій Садовий просить дозволити роботу ринків.

«У Львові з початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей», - зазначив він.

Також мер Івано-Франківська Руслан Марцінків у своєму Facebook просить уряд пом'якшити карантин і дозволити роботу малого і середнього бізнесу.

«Звертаюся до уряду і президента - час переглянути вимоги і дозволити ряду бізнесу працювати і у Франківську, і в Україні, оскільки від цього залежить життєдіяльність країни і міста», - зазначив він і підкреслив, що ситуація з коронавірусом в місті «гарна».

Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник заявив, що малий бізнес потрібно відкривати якомога швидше.

«Малий бізнес треба відкривати якомога швидше. Через карантин у людей закінчилися гроші. Ми визначимо режим роботи, який міг би бути сумісним з режимом карантину - дотримання дистанції в торгових приміщеннях, захисні засоби та інше», - підкреслив він.

Як повідомлялося, Кабмін готує спеціальний порядок роботи ринків.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль опублікував план виходу з карантину в разі поліпшення епідеміологічної ситуації в Україні.

Дорожня карта виходу з карантину складається із 5 етапів, її реалізація може початися після 11 травня за умови зниження захворюваності на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: