Шмигаль анонсував «адаптивний» карантин в Україні після 11 травня

Читать на русском
Національний карантин в Україні може замінити адаптивний карантин. Обмеження будуть діяти в окремих регіонах - де є спалахи коронавірусу.

Уряд розглядає можливість запровадження так званого «адаптивного» карантину, який передбачає посилення обмежень тільки в окремих регіонах.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну в середу, 29 квітня.

Вихід із карантину: коли запрацюють ринки, міжміський транспорт, магазини, кафе та спортзалиПершими почнуть роботу з певними обмеженнями продовольчі ринки, невеликі магазини, вуличні кав’ярні та малий бізнес зі сфери обслуговування.

За його словами, система адаптивного карантину означає збереження або запровадження обмежень в окремих областях, а не по всій країні.

Він розповів, що 28 квітня на Раді економічного розвитку провідні економісти країни підтримали запропонований Кабміном «адаптивний» карантин.

«Це означає, що в разі спалахів інфекцій в окремих регіонах ми будемо посилювати карантин саме там, а не в цілому по всій країні. Але це такі наші кроки після 11 травня», - уточнив прем'єр.

Шмигаль додав, що навіть після відкриття усіх закладів і транспорту - маски, дезінфектори і соціальне дистанціювання залишаться нормою повсякденності.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряд дозволив відновити роботу продовольчих ринків по всій Україні.

Раніше в Кабміні презентували нові «норми життя» після пом'якшення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: