У Раді продовжить роботу комісія з розслідування вибухів на складах

Читать на русском
Верховна рада продовжила роботу Тимчасової слідчої комісії з розслідування вибухів на складах боєприпасів.

Верховна рада на позачерговому засіданні у четвер, 30 квітня, продовжила роботу Тимчасової слідчої комісії з розслідування вибухів на складах боєприпасів в Ічні, Калинівці, Балаклії, Сватове, Кривому Розі в період з 2014 по 2018 роки.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Ухваленим документом передбачається прийняти до відома попередній звіт ТСК, а також продовжити роботу комісії на шість місяців, після закінчення яких заслухати на пленарному засіданні остаточний звіт комісії.

Перед цим глава ТСК з розслідування вибухів на складах боєприпасів Давид Арахамія відзначав, що роботу комісії треба продовжити. Її пропонувалося продовжити ще на півроку.

Перед цим ТСК відкинула основну версію слідства, яка стверджувала, що склади були підірвані безпілотником.

Нагадаємо, в березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка почала детонувати. Була організована евакуація жителів з 7-кілометрової зони ураження (пізніше її розширили до 10 км). Над небезпечною зоною були заборонені польоти, обмежено рух на дорогах. СБУ кваліфікувала інцидент як диверсію. Через півроку розслідування на той час генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що був встановлений факт того, що з території Росії прибув безпілотник, який скинув заряди, які стали причиною вибуху під Балаклією.

3 травня 2018 року на військових складах в Балаклії Харківської області сталася ще одна пожежа.

У листопаді 2019 року в Балаклії на військових складах сталися вибухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: