У ДБР назвали основну версію вибухів у Балаклії

Читать на русском
Вибухи на території військової частини в Балаклії 15 листопада найімовірніше сталися через недотримання техніки безпеки.

Вибухи на території військової частини в Балаклії 15 листопада найімовірніше сталися через недотримання техніки безпеки.

Про це під час брифінгу заявив начальник слідчого управління теруправління Державного бюро розслідувань Олексій Новіков.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

«На сьогоднішній день розглядається декілька версій. Призначені експертизи. Допитано вже більше ста осіб. Але ми схиляємося до того, що це саме ті особи, які безпосередньо виконували роботи з боєприпасами, не дотримувалися техніки безпеки. Одна людина, яка була безпосередньо причетна до цього і знаходилася в автомобілі, у кузові якого і стався вибух, загинула відразу. Вибух був локальний під час планових робіт», - сказав Новиков.

У ДБР відзначають, що остаточний висновок зроблять експерти.

Нагадаємо, 15 листопада, в Харківській області в районі Балаклійського військового арсеналу сталися вибухи. В результаті події двоє військових саперів загинули, ще п'ятеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Пізніше в Генштабі назвали причину вибухів на складах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: