У Генштабі розповіли подробиці вибухів у Балаклії

Читать на русском
Вибухи в місті Балаклія Харківської області могли статися в результаті загоряння твердопаливного двигуна до ракети.

Вибухи в місті Балаклія Харківської області могли статися в результаті загоряння твердопаливного двигуна до ракети.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що на майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групи розмінування проводили роботи по утилізації боєприпасів.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

О 14:28, ймовірно в ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, зокрема твердопаливного двигуна до ракети 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», відбулося його загоряння з подальшим підривом вибухонебезпечних предметів. Пожежу, що виникла в результаті вибуху, оперативно загасили.

Повідомляється, що в результаті вибухів на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення в Балаклії двоє військовослужбовців-саперів загинули. Крім того, п'ятеро військових отримали поранення різного ступеня тяжкості:

  • один - у важкому стані;

  • один - середнього ступеня тяжкості;

  • троє - легкого ступеня тяжкості.

Також у результаті вибухів був знищений вантажний автомобіль. Пораненим надається медична допомога, двоє в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги і ще двоє - у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один постраждалий від госпіталізації відмовився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: