Пожежа в Балаклії: як іде розслідування

Читать на русском
Прокуратура Харківської області розслідує пожежу на звалищі в Балаклії як умисний підпал. До гасіння також залучали вертоліт.

Прокуратура Харківської області розслідує пожежу на звалищі в Балаклії як умисний підпал.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прокуратурі області, передає «Укрінформ».

Вибухи на військових складах у Балаклії: причини та подальші діїСеред версій виникнення пожежі в Балаклії розглядають загоряння сухої трави та іскру з вихлопної труби пожежного танка. Оцінили ситуацію експерти.

«Інформацію про пожежу 26 серпня на звалищі в Балаклії внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 2 статті 194 ККУ (умисне пошкодження або знищення майна шляхом підпалу)», – зазначили в прокуратурі.

За словами правоохоронців, слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 26 серпня біля населеного пункту Балаклія загорілося несанкціоноване сміттєзвалище: вогонь розповсюдився на площу близько 1,5 га, захопив частину лісосмуги й міг поширитися на розташоване неподалік міське сміттєзвалище. До гасіння також залучали гелікоптер Мі-8, він здійснив 20 скидань води.

Як відомо, 3 травня на складах боєприпасів у Балаклії сталася чергова пожежа й знову почалися вибухи. В Генштабі заявили, що її причиною стало займання сухої трави під час ліквідації залишків снарядів.

Пізніше в Міноборони пообіцяли, що територію військової частини в Балаклії розмінують до кінця нинішнього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: