Шмигаль провів перше засідання антикризового штабу

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів перше засідання антикризового енергетичного штабу, на якому був затверджений його склад і представлений енергетичний баланс України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів перше засідання антикризового енергетичного штабу, на якому був затверджений його склад і представлений енергетичний баланс України.

Про це йдеться в пресцентрі уряду в середу, 29 квітня.

На засіданні був затверджений склад штабу та представлений енергетичний баланс України.

Учасниками засідання стали керівництво Мінекоенерго, НКРЕКП, Енергоатому, Укргідроенерго, ДП Гарантований покупець, народні депутати і всі ключові учасники ринку. Загалом Антикризовий штаб складається з 32 членів.

Відкриваючи засідання, глава уряду підкреслив, що енергетична криза знаходиться на тому етапі, коли дії влади повинні бути оперативними, ефективними і узгодженими.

«Ми зацікавлені в тому, щоб був напрацьований план заходів. Вчора на нараді з президентом ми проговорили вже про підписання сьогодні енергетичного балансу України. Він відкоригований. Ми працювали спільно з ключовими підприємствами цієї галузі», - зазначив прем'єр.

В.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець розповіла про основні виклики в галузі енергетики і представила план оперативних заходів щодо нормалізації роботи енергетичної галузі країни.

Денис Шмигаль також заявив, що ключове завдання, яке сьогодні стоїть перед Кабміном - це необхідність збалансувати ринок і забезпечити його стабільність.

«Ми повинні зберегти робочі місця, особливо у сфері вугільної промисловості, атомної енергетики. Тому важливо сьогодні працювати над цим разом. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути задіяні. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками відновлюваних джерел енергії», - зазначив глава уряду.

На засіданні було обговорено питання необхідності прийняття низки законодавчих та нормативних ініціатив, які сприятимуть стабілізації ситуації на ринку енергетики.

Також всі учасники обговорень наголосили на важливості створення Антикризового енергетичного штабу, який буде працювати комплексно і відкрито.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні уряд дозволив відкрити продовольчі ринки.

Також Шмигаль анонсував «адаптивний» карантин в Україні після 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: