Уряд дозволив відкрити продовольчі ринки

Читать на русском
Уряд дозволив працювати сотням продовольчих ринків в усій Україні. Вони будуть зобов'язані дотримуватися суворих протиепідемічних вимог.

Кабмін дозволив відновити роботу аграрним і продуктовим ринкам в усій Україні, проте за умови дотримання санітарних норм в умовах карантину.   Рішення було ухвалено сьогодні, 29 квітня, на черговому засіданні уряду.

Відкриття ринків: що влада має забезпечити при відновленні торгівліВлада повинна забезпечити виконання санітарних вимог і контроль за їх дотриманням на ринках, які відновлять роботу.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, ринки дозволять відкрити, але з певними умовами, які передбачають правила карантину.

Норми роботи ринків були розроблені та узгоджені спільно з МОЗ і Мінекономіки. Контролювати дотримання всіх протиепідемічних вимог буде Держпродпотребслужба, додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Шмигаль анонсував, що Кабмін дозволить відкрити 281 ринок.

Президент Володимир Зеленський назвав умову відновлення роботи ринків з 1 травня, а в МОЗ опублікували відповідні вимоги.

Як відомо, в середу, 29 квітня, під Кабміном протестують підприємці. Учасники акції вимагають послабити карантинні заходи вже з 1 травня. За їх словами, вони готові дотримуватися всіх необхідних санітарних умов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: