У Кабміні розповіли, за яких умов відпустять заробітчан до Европи

Читать на русском
Україна може дозволити заробітчанам виїжджати на сезонні роботи до країн Європи, але за умови дотримання з боку роботодавців кількох вимог.

Уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які хочуть запросити українців на сезонні роботи. Однак роботодавці повинні будуть гарантувати декілька умов.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом і тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін в середу, 29 квітня.

Робота під час карантину: які професії будуть користуватись попитомКабінет міністрів планує створити велику кількість простих робочих місць, щоб забезпечити дохід тим, хто втратив роботу через кризу. Уряд пропонує йти класти бруківку або озеленювачем.

За словами Шмигаля, Україна відпустить заробітчан на сезонні роботи до ЄС, якщо їх офіційно працевлаштують на термін від 3 місяців. Також повинні бути дотримані всі соціальні гарантії і умови праці для наших громадян за кордоном, додав прем'єр.

Координацією оформлення та виїзду українців буде займатися урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграці.

Як уточнили в Кабміні, на сьогоднішній день уряд отримав офіційне звернення тільки від однієї країни. Зокрема, з проханням прислати заробітчан звернулася Фінляндія.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що після доставки перших 200 українці до Гельсінкі (Фінляндія) уряд України призупинив подальші чартерні рейси.

Тим часом в ООН спрогнозували історичний рівень безробіття через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: