Шмигаль допустив об'єднання трьох етапів виходу з карантину

Читать на русском
Другий, третій і четвертий етапи виходу України з карантину можуть початися одночасно в залежності від динаміки захворювання.

Другий, третій і четвертий етапи виходу України з карантину можуть початися одночасно в залежності від динаміки захворювання.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Кабінет міністрів сподівається, що стартова точка ослаблення карантину настане 11 травня, а наступні етапи не прив'язані до конкретних дат.

«Тобто, якщо уряд буде бачити, що кількість хворих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 або 20 днів для запуску чергового етапу», - зазначив прем'єр.

При цьому він зазначив, що кожному міністерству і відомству доручив сформувати детальні роз'яснення, за яких умов мають працювати об'єкти, які будуть відкриватися.

«Так, Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи та алгоритми контролю продовольчих ринків. Це надасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи», - заявив Шмигаль.

При цьому він зазначив, що обмеження для навчальних закладів, кафе, спортивних залів будуть пом'якшувати на кожному етапі виходу з карантину.

Раніше у Кличка оцінили пасажиропотік в Києві під час карантину.

Також нагадаємо, Криклій розповів, як планують запускати транспорт після карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: