Шмигаль назвав три сценарії життя в умовах пандемії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про три сценарії життя в умовах пандемії китайського коронавірусу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про три сценарії життя в умовах пандемії китайського коронавірусу.

Про це Шмигаль написав на сторінці в Facebook у вівторок, 28 квітня.

«Мені пишуть численні повідомлення та листи з проханням прискорити процес виходу України з карантину. Цілком розумію причини звернень. Але я також усвідомлюю відповідальність влади за життя і здоров'я українців. Адже на початку травня ми очікуємо на пік захворювання, який маємо успішно пройти, щоб почати процес послаблення обмежень», - написав він.

Робота під час карантину: які професії будуть користуватись попитомКабінет міністрів планує створити велику кількість простих робочих місць, щоб забезпечити дохід тим, хто втратив роботу через кризу. Уряд пропонує йти класти бруківку або озеленювачем.

За його словами, два сценарії життя в пандемію Україні не підходять.

«Перший - це йти жорстким шляхом. Залишати все закритим, як це робить Сінгапур або Туреччина... Такий сценарій точно не для нас», - зазначив Шмигаль.

Другий варіант, за словами прем'єра, - ліберальний і передбачає повернення до звичного життя і відкриття всіх закладів.

«Піти за прикладом Швеції. Однак зараз у Швеції виявлено понад 18600 випадків захворювань і зафіксовано понад 2100 смертей. Тобто, летальність становить понад 11%. Це в п'ять разів вище, ніж зараз в Україні», - підкреслив прем'єр.

«Третій сценарій - це не обирати між здоров'ям і економікою, а запускати адаптивний карантин із переходом до нових соціальних норм життя, як це робить більшість країн, зокрема Чехія та Польща, динаміка захворювань в яких схожа на ситуацію в Україні», - зазначив Шмигаль .

Він підкреслив, що поступове зняття обмежень дасть владі можливість постійно контролювати ситуацію із захворюваністю і в разі спалахів оперативно їх локалізувати.

Раніше Шмигаль допустив об'єднання трьох етапів виходу з карантину.

Також нагадаємо, прем'єр запевнив, що більшість українців продовжує працювати на карантині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: