Кабмін дозволить відкрити 281 ринок – Шмигаль

Читать на русском
В Україні, незважаючи на карантин через коронавірус, відкриють 281 ринок. Але вони будуть змушені дотримуватися жорстких санітарних норм.

Уряд планує дозволити працювати майже трьом сотням продовольчих ринків по всій Україні, проте за умови дотримання жорстких санітарних норм.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-наради з президентом України Володимиром Зеленським 27 квітня, передає Урядовий портал.

Випробування кризою: скільки часу Україні потрібно для відновленняДва найближчі роки Україні доведеться жити в умовах карантину різного ступеня строгості, каже Шмигаль.

За словами Шмигаля, рішення про відкриття 281 ринку Кабмін винесе на голосування на черговому засіданні в середу, 29 квітня.

«Мова йде про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто, з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні в ОПУ обговорили питання відкриття ринків.

Також повідомлялося, що влада Львова, Дніпра та Івано-Франківська звернулася з проханням до уряду пом'якшити карантин в Україні і дозволити роботу продуктових ринків.

На вихідних в Херсонській області фермери влаштували акцію протесту проти закриття ринків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: