Зеленський підписав закон про відкриття ринку землі

Читать на русском
Земельна реформа. Президент Володимир Зеленський 28 квітня підписав закон про відкриття ринку сільгоспземель в Україні.

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення», який Рада прийняла 31 березня.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента у вівторок, 28 квітня.

Ринок землі в Україні: що передбачає ухвалений законРинок землі в Україні запрацює з липня 2021 року. Хто й скільки землі зможе купити – на інфографіці.

В ОПУ нагадали, що зміниться в ході земельної реформи в Україні.

Відповідно до нового закону, з 1 липня 2021 року право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати виключно громадяни України.

З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі. Заборонений також продаж державних та комунальних земель. У законі зазначається, що питання, чи отримають іноземці право купувати землю, буде вирішуватися на референдумі.

Крім того, закон забезпечить повноцінну реалізацію права приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення для громадян України. Він сприятиме значному розширенню інвестиційних можливостей в аграрному секторі, підкреслили в ОПУ.

Нагадаємо, закон про ринок землі, поправки до якого розглядалися більше півтора місяці, Рада прийняла в другому читанні на позачерговому засіданні 31 березня.

Підписання закону заблокували наступного ж дня. Скасувати закон також намагалися через Окружний адмінсуд Києва.

Парламент на позачерговому засіданні 13 квітня відхилив усі постанови, якими пропонувалося скасувати прийнятий закон про відкриття ринку землі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: