В Україні відкриють ринок землі: реакція соцмереж

Читать на русском

Рада ухвалила закон про відкриття ринку землі. Слово і діло подивилося, що про це думають в соцмережах.

Верховна рада в ніч на 31 березня ухвалила закон про запровадження в Україні ринку землі. Розглядати поправки до нього народні депутати почали ще на початку року і завершили під час позачергового засідання. Ухвалення цього закону – одна з умов отримання коштів від Міжнародного валютного фонду.

Закон передбачає, що ринок землі запрацює з липня 2021 року, державні та комунальні землі сільськогосподарського призначення продаватися не будуть, питання продажу землі іноземцям буде вирішуватися на референдумі (росіянам не продадуть за будь-яких умов).

«Слово і діло» подивилося, як у соціальних мережах відреагували на земельну реформу.

«Уже давно селяни приватизували свої паї, і всі ці роки були обмежені в праві розпоряджатися своєю власністю. Прочитайте проєкт, який ухвалили, ніхто у вас особисто нічого не забирає. Спіть спокійно! Вам ніхто не заважає продавати свою квартиру, тому не заважайте власникам земель вільно нею розпоряджатися. І вистачить кричати про всевладдя, більшість с/г землі вже давно приватизовано селянами, і більшість з цієї землі давно передано в оренду щонайменше на 40 років», – написав Олексій Погребняк.

«Земля продана. В умовах нової світової кризи. Коли в людей не буде роботи і грошей. Коли бізнес несе жахливі втрати. Парламент проголосував ринок землі. Давай ми тепер у людей похилого віку скупимо все за намисто. Коли в країні буде боргова яма. Коли все без роботи на карантині. І найголовніше. Найбільш правильні рішення голосують уночі. Як злодюжки під покровом ночі», – написав Дмитро Раїмов.

«Багато українців сьогодні засмучені відкриттям ринку землі. Але якось не хочеться сміятися і тролити, адже більшість із них щиро люблять Україну і бажають їй кращого майбутнього. Мине небагато часу, і всі страхи розвіються, як міраж», – вважає Андрій Грудкін.

«Справа навіть не в тому, що запущений ринок землі. Проблема в наступному: Зеленський дотримується подвійних стандартів, а парламент проігнорував думку більшості громадян, які проти конкретної моделі ринку землі. Можна тепер сміливо говорити, що Зеленський став справжнім політиком – лукавим, брехливим, нахабним. Ця Рада за фактом приречена: коаліцію СН-ЄС-Голос видно неозброєним поглядом», – написав Юрій Лукшиц.

«Щоб зайнятися армією, потрібна була війна. Щоб зайнятися медициною – пандемія. Щоб обнулити амбіції Коломойського і запустити хоч такий ринок землі – грань економічної катастрофи. Але. Дякую кожному, хто витримав цей марафон. І проголосував», – написав Юрій Богданов.

Нагадаємо, подивитися, як народні депутати голосували за відкриття ринку землі, можна на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: