Рада ухвалила закон про ринок землі: хто підтримав рішення

Читать на русском

Верховна рада в ніч з 30 на 31 березня на позачерговому засіданні ухвалила в другому читанні закон про відкриття ринку землі. Він передбачає, що ринок землі запрацює в Україні з липня наступного року. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто в парламенті підтримав це рішення.

Законопроект підтримали 259 народних депутатів, 24 виступили «проти», 3 – утрималися, 29 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 206 голосів «за», двоє виступили «проти» (Юлія Яцик і Олег Воронько), двоє утрималися, троє – не голосували. Дала голоси «Європейська солідарність»: 23 нардепи – «за», один – «проти» (Олексій Гончаренко), троє – були відсутні.

Запровадження ринку землі підтримали 5 позафракційних депутатів, 4 виступили «проти», двоє – не голосували, 10 – були відсутні. У «Голосі» 13 депутатів виступили «за», 7 – були відсутні. Група «Довіра» дала 12 голосів, один виступив «проти», 4 – були відсутні.

У фракції «Опозиційна платформа – За життя» 23 нардепи не голосували, двоє виступили «проти», 19 – були відсутні. Половина фракції «Батьківщина» голосувала проти відкриття ринку землі, друга половина нардепів була відсутня. Жодного голосу не дала група «За майбутнє» – майже всі її члени були відсутні.

Раніше «Слово і діло» писало, як проходила земельна реформа в країнах Центральної Європи, що входили до складу колишнього соцтабору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: