Закон про землю хочуть заблокувати через Окружний адмінсуд Києва

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва просять заборонити підписувати і публікувати закон про ринок землі, який прийняла Рада.

До Окружного адмінсуду Києва надійшла заява, в якій просять заборонити голові Верховної ради України підписувати закон про відкриття ринку землі.

Про це повідомила пресслужба суду в п'ятницю, 3 квітня.

Рада ухвалила закон про ринок землі: хто з нардепів провалив свої обіцянкиЮлія Тимошенко обіцяла протидіяти ухваленню закону силовими методами, а Максим Бужанський – проголосувати за.

«Позивач, зокрема, просить ОАСК заборонити голові Верховної ради і будь-якому з окремих депутатів і працівників апарату парламенту здійснювати будь-які дії, спрямовані на підписання закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення»(прийнятого 31 березня)», - сказано в повідомленні.

Також позивач просить суд заборонити направляти закон на підпис президенту України, а також офіційно його публікувати.

Хто саме подав позов - в Окружному адмінсуді Києва не уточнюють.

Зараз суд вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів щодо даного позову.

Нагадаємо, в ніч на 31 березня ВР на позачерговому засіданні прийняла в другому читанні закон про ринок землі, правки до якого розглядалися більше півтора місяці.

Підписання закону заблокували на наступний же день. Зокрема, в Раду було подано відразу кілька постанов про скасування земельного закону. На сьогоднішній день їх вже десять.

«Слово і діло» розбиралося, чи було порушення процедури розгляду і голосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: