У Херсонській області аграрії влаштували акцію протесту, незважаючи на карантин

Читать на русском
Акція протесту пройшла в Херсонській області. Аграрії перекривали дорогу, протестуючи проти закриття ринків, на яких вони збувають сільгосппродукцію.
facebook.com/lebedeva.janina

У Херсонській області 26 квітня близько двох сотень аграріїв влаштували акцію протесту на мосту через Дніпро, тим самим перекривши рух. Фермери протестували проти закриття продуктових ринків.

Про це повідомила начальниця відділу комунікації ГУ НП в Херсонській області Тетяна Пшонь в коментарі «Укрінформ».

За її словами, сьогодні вдень близько 200 аграріїв влаштували акцію протесту, оскільки їм нікуди збувати сільгосппродукцію. Люди висловлювалися проти закриття ринків як на території області, так і країни.

Фермери ходили по пішохідному переходу безперервно, тим самим перешкоджаючи руху транспорту, і вимагали зустрічі з представником облдержадміністрації.

Біля протестуючих було близько 60-70 співробітників поліції. За словами Пшонь, правоохоронці роз'яснювали аграріям необхідність дотримання дистанції та правил карантину.

Однак, за її словами, учасники акції на це не реагували. Частина з них була без засобів індивідуального захисту.

Зазначимо, днем ​​раніше на сайті ГУ НП в Херсонській області було опубліковано попередження про те, що мітинги в період карантину - заборонені.

Ситуацію з перекриттям дороги і масовим порушенням карантину прокоментував голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, зараз в регіоні активно вивчаються пропозиції профільних асоціацій та об'єднань підприємців щодо заходів, які будуть сприяти виживанню бізнесу на карантині. Також він повідомив, що готовий зустрітися з ініціативними групами фермерів окремо, але з дотриманням усіх вимог карантину.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив закрити всі продуктові ринки на період карантину. Останніми вимогу уряду виконали Харків і Одеса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: