В Офісі президента обговорили можливість відкриття ринків

Читать на русском
В уряді відпрацьовують можливість відкриття продовольчих ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії коронавірусної інфекції.

В уряді відпрацьовують можливість відкриття продовольчих ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляє пресслужба ОПУ, розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – наголосив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Нагадаємо, міська влада Львіва, Дніпра та Івано-Франківська звернулася із проханням до уряду пом'якшити карантин в Україні і дозволити роботу продуктових ринків.

Як повідомлялося, Кабмін готує спеціальний порядок роботи ринків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: