В УПЦ МП закликали прийти в храм за благодатним вогнем, незважаючи на карантин

Читать на русском
В УПЦ МП закликали прихожан 18 квітня забрати з храму в Києві благодатний вогонь, незважаючи на карантинні заборони.

В Українській Православній Церкві Московського патріархату закликали прихожан прийти за благодатним вогнем, незважаючи карантинні обмеження.

Про це повідомили у просвітницькому відділі УПЦ МП.

УПЦ МП проведе службу на Великдень, попри заборону. Чи повинна втрутитися держава?Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що, незважаючи на коронавірус, їх храми будуть проводити богослужіння на Великдень на вулиці.

«З Божою допомогою, делегація Української Православної Церкви доставить в Україну благодатний вогонь. Ми сподіваємося, що це стане втіхою для багатьох віруючих українців. Особливо зараз, в умовах карантину, коли багатьом доведеться святкувати Великдень вдома. Враховуючи цей факт, а також те, що у деяких ЗМІ з'явилися висловлювання про те, що у цьому році наша країна не побачить благодатний вогонь, ми закликаємо всіх, хто хотів би зіткнутися з цим знаменням Світлого Христового Воскресіння, прийти до Свято-Воскресенський храм (з дотриманням усіх санітарних норм), який знаходиться недалеко від в'їзду в Києво-Печерську Лавру», - повідомив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній

Роздавати Благодатний вогонь планують 18 квітня в Києві у Свято-Воскресенському храмі.

Нагадаємо, раніше предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній висловив думку, що замість чартеру з України до Єрусалиму, гроші краще витратити на медикаменти або засоби захисту для лікарів, які борються з пандемією.

Як відомо, сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в цьому році пройде без паломників через пандемію COVID-19. Церемонію транслюватимуть онлайн (на телеканалі «Інтер» в суботу, 18 квітня, о 13:30).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: